Vrijdag 19 juli lanceerde het Meerdervoort Garantiefonds als eerste fondsbeheerder in Nederland een mobiele app waarmee deelnemers aan de garantiefondsen van de onderneming nog sneller en efficiënter in kunnen stappen. Dit is voor de onderneming, na het introduceren van een online fondsmanagement platform in april van dit jaar, de volgende stap richting een volledig digitale toekomst. Mede-oprichter en directeur Wijnand Groenen van Meerdervoort ziet het lanceren van de app als een cruciale stap.

Wijnand Groenen: “Het past helemaal in deze digitale tijd waarin snelheid en gemak voorop staan. Dat willen wij ons klanten natuurlijk graag bieden. Want klanten verifiëren zichzelf al via de ‘Mijn Meerdervoort’ omgeving rechtstreeks middels hun eigen bank en identifier en kunnen op deze manier ook via de mobiele telefoon instappen in onze garantiefondsen. Bovendien voldoen we op die manier meteen aan de eisen die de Wet Financieel Toezicht stelt, want deelnemers moeten om gebruik te kunnen maken van de app over een Nederlands banknummer beschikken.” Behalve van een eigen app, maakt Meerdervoort dus ook gebruik van de nieuwste technologieën om sneller en efficiënter te kunnen opereren. De software voor de ‘Mijn Meerdervoort’ omgeving en de app is ontwikkeld door fintech bedrijf Bloqhouse. Het past helemaal in de strategie van Meerdervoort om klanten optimale zekerheid te bieden met een minimum aan rompslomp.

Investeer in stenen

Meerdervoort geeft via haar Garantiefondsen particuliere beleggers een unieke mogelijkheid om te investeren in huurwoningen in het middensegment. Het biedt daarbij een vast rendement van rond de 5%. En dat met een laag risico, aangezien deelnemers de 1e hypothecaire zekerheid hebben. Bovendien staan de fondsen onder onafhankelijk toezicht van de Stichting Bestuur Garantiefondsen. Volgens Wijnand Groenen is investeren in woningen een veilige en solide keuze, omdat vastgoed altijd een zekere waarde houdt. Dit in tegenstelling tot aandelen. Een goed samengestelde vastgoedportefeuille ligt dan ook in veel gevallen aan de basis van elke goed gespreide beleggingsportefeuille. De ontwikkeling van een eigen app en de implementatie van een digitaal fondsmanagement platform, vormt de onderstreping van de innovatieve slagkracht van Meerdervoort dat in een tijdsbestek van slechts vier jaar uitgroeide van 1 fonds met 42 investeerders naar een totaal belegd vermogen van ruim 60 miljoen euro.