SEGRO start bouw van DHL Global Forwarding hoofdkantoor bij Schiphol

SEGRO start bouw van DHL Global Forwarding hoofdkantoor bij Schiphol

SEGRO start bouw van DHL Global Forwarding hoofdkantoor bij Schiphol

DHL Global Forwarding verhuist haar hoofdkantoor naar SEGRO Park Amsterdam Airport. De units LC4-5 met een totale oppervlakte van ca. 27.800 m2 op SEGRO Park Amsterdam Airport (SPAA), worden medio Q4 2023 opgeleverd. DHL Global Forwarding zal de units in 2024 in gebruik nemen. Op de nieuwe locatie zal DHL Global Forwarding beschikken over een geavanceerd warehouse met daarbij behorend moderne kantoorruimte.

Henk Venema, CEO, DHL Global Forwarding Benelux, zei:

“Als grootste luchtvrachtexpediteur voegen we belangrijke nieuwe faciliteiten toe aan het luchtvrachtarsenaal van Schiphol. Daarmee draagt DHL direct bij aan de belangrijke vrachthubfunctie van onze nationale luchthaven voor de Nederlandse economie. “

Eelco Ouwerkerk, Head of the Netherlands, SEGRO, zei:

“Wij zijn enorm enthousiast over het feit dat we DHL opnieuw van dienst kunnen zijn op SEGRO Park Amsterdam Airport. De huisvesting van het hoofdkantoor van DHL Global Forwarding op de oostzijde van ons park is een geweldige aanwinst en onderstreept de goede relatie tussen DHL en SEGRO.”

SEGRO heeft in samenspraak met DHL Global Forwarding hun wensen geïmplementeerd in het ontwerp. Om het werkcomfort van de medewerkers van de distributiecentra te verbeteren is in het ontwerp onder andere een ruim balkon aan de kantoorruimte toegevoegd en wordt rondom het warehouse een groen park gecreëerd. Bij het ontwerp staat duurzaamheid centraal en is het opleveren van een toekomstbestendig warehouse erg belangrijk. SEGRO zal het toekomstbestendige warehouse opleveren met een BREEAM Excellent certificering, waarna DHL Global Forwarding haar eigen 'tenant fit out' zal toevoegen. De bouwvergunning is per 1 juli onherroepelijk geworden en de bouw is in oktober gestart.

SEGRO Park Amsterdam Airport

SEGRO Park Amsterdam Airport biedt een locatie met flexibele logistieke units die kunnen worden verhuurd als afzonderlijke units of worden gecombineerd tot grotere units. Met het voordeel van de nabijheid van Amsterdam en Schiphol Airport en de voordelen van een goede connectiviteit met de rest van Europa, is dit een perfecte locatie voor e-commerce, groothandel of kleine logistieke bedrijven. Op dit moment heeft SPAA een breed scala aan huurders zoals Blue Water Shipping, Kite Pharma, GXO, DHL en Csafe Global.

Het SEGRO Park Amsterdam Airport is gelegen naast Schiphol en gemakkelijk bereikbaar door de uitstekende verbindingen met de A4 welke leidt naar het centrum van Amsterdam, de steden Den Haag en Rotterdam maar ook met de verlengde A5 richting de haven van Amsterdam. De nieuwe N201 biedt toegang tot Schiphol in minder dan 10 minuten, waardoor dit de best bereikbare zakelijke locatie in de regio van Amsterdam en Schiphol is. 


Deel dit bericht


Andere berichten op Vastgoednieuws.nl