UNION INVESTMENT TEKENT LANGJARIGE HUUROVEREENKOMST MET HOUTHOFF IN ITO TOREN, ZUIDAS

Advocatenkantoor Houthoff heeft zich wederom langjarig gecommitteerd aan de Amsterdamse Zuidas. Houthoff is de grootste huurder in de ITO Toren en heeft recentelijk haar huurderovereenkomst verlengd.

De in 2005 opgeleverde toren aan het Gustav Mahlerplein 50 van in totaal 34.000 m2 is ontworpen door architect Toyo Ito en heeft een hoog kwaliteitsniveau. Momenteel is Houthoff de gehuurde ruimte grondig aan het renoveren waardoor de hoge kwaliteit gewaarborgd blijft én het gebouw verder verduurzaamd wordt.

Marc Antoine, Senior Asset Manager Europe bij Union Investment Real Estate GmbH, zegt: "Wij zijn verheugd dat Houthoff zich voor de komende jaren aan deze locatie heeft verbonden. Deze verlenging is het bewijs dat de vraag naar moderne kantoorruimtes op aantrekkelijke locaties aanhoudt. De Amsterdamse Zuidas is nog steeds één van de populairste kantorenmarkten in Europa.”

Irene van Esseveld, Associate Director Account Manager bij Savills in Nederland, voegt toe: “Wij zijn trots dat wij als partner van Union Investment een bijdrage hebben kunnen leveren aan het verlengen van de huurovereenkomst met Houthoff. In lijn met de ambities van de eigenaar vindt er een verdere verduurzamingsslag plaats in de ITO Toren waardoor de toekomstbestendigheid van het gebouw gewaarborgd blijft. Onze Property Management afdeling blijft nauw betrokken bij de uitvoering van deze werkzaamheden. Met de keuze van Houthoff voor de ITO Toren wordt wederom bevestigd dat de Zuidas het hart is van de zakelijke dienstverlening van Nederland.”

Bij deze transactie is verhuurder Union Investment Real Estate GmbH geadviseerd door Savills. Houthoff werd bijgestaan door Cushman & Wakefield