YMERE VERKOOPT TWEE KARAKTERISTIEKE PARKEERGARAGES IN AMSTERDAM CENTRUM

Ymere heeft twee parkeergarages verkocht aan Berlage Vastgoed, gelegen aan de Kleine Houtstraat 1 en de Haarlemmer Houttuinen 303 in het centrum van Amsterdam. De parkeergarage aan de de Haarlemmer Houttuinen beschikt over 63 parkeerplaatsen waaronder 4 motorparkeerplaatsen. Aan de Kleine Houtstraat zijn er plaats voor 33 parkeerplaatsen inclusief 1 motorparkeerplaats.

Beide parkeergarages zijn zeer centraal gelegen, in het deelgebied de Westelijke Eilanden, tussen de Jordaan en station Amsterdam Centraal. Naast het feit dat de garages centraal gelegen zijn, zijn er ook voldoende OV-faciliteiten in de nabije omgeving zoals trein-, metro-, tram- en busverbindingen waardoor je je gemakkelijk door de hoofdstad kunt verplaatsen. Verder bevindt zich in het hart van de Haarlemmerbuurt één van de leukste winkelgebieden van Amsterdam, namelijk de Haarlemmerstraat en de Haarlemmerdijk, met een verscheidenheid aan winkels en horecagelegenheden.

Alexander Kimmel, Associate Director MidCap Investment bij Savills in Nederland, zegt: “Met de aankoop van deze locatie speelt Berlage Vastgoed in op de parkeerbehoefte van uiteenlopende bezoekdoelen aan de Amsterdamse binnenstad. Beide parkeergarages geven antwoord op de parkeerproblematiek in Amsterdam, waaronder de hoge parkeerdruk in het centrumgebied en het hoge aantal auto’s dat op straat staat. Berlage is voornemens om de parkeervoorzieningen als een mobility hub in te zetten. En daarmee de garages te ontsluiten voor meer functies, zoals deelvervoer van (elektrische) auto's, fietsen en bakfietsen.”

Savills trad op namens de verkoper, Ymere, en Berlage Vastgoed heeft de eigen belangen berhartigd tijdens de transactie.