Banken, verzekeraars en vastgoedfondsen raken meer en meer doordrongen van de noodzaak hun klanten te identificeren en te screenen. Internationale wetgeving verplicht financiële instellingen daartoe en ook bij de Nederlandse overheid is er hernieuwde aandacht voor witwasbestrijding. Recente onderzoeken naar bekende financiële instellingen tonen het belang van een sterke Know Your Customer-praktijk. 

Ook op de vastgoedinvesteringsmarkt is de waarde van KYC levensgroot, merkt fintechbedrijf Bloqhouse Technologies. Bloqhouse heeft een whitelabel-oplossing gebouwd waarmee fondsbeheerders hun processen volledig kunnen digitaliseren. Bloqhouse werkt sinds deze week samen met regtechbedrijf PESCHECK en dankzij die samenwerking kan Bloqhouse haar klanten nog scherper inzicht geven in hun onboarding, het screeningsproces voor nieuwe klanten. Ook helpt Bloqhouse met de KYC/AML-module van PESCHECK haar klanten bij het naleven van de Wwft, de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. 

Het partnerschap tussen beide partijen is een logische volgende stap en zorgt voor een aanzienlijke uitbreiding van de dienstverlening van beide bedrijven. 

 

- Bloqhouse Technologies bouwt sinds 2016 software voor fondsbeheerders in binnen en buitenland. 

- PESCHECK helpt vanuit Enschede ruim 800 organisaties met background checks van kandidaten.