Hierop moet je letten bij het zoeken naar een geschikt horecapand


Het vinden van een geschikt horecapand is een belangrijke stap bij het starten van een eigen horecaonderneming. Maar waar moet je precies op letten bij het zoeken naar een geschikt pand? Hieronder delen we een aantal belangrijke aandachtspunten.

Locatie

Een goede locatie is van groot belang voor het succes van je horecaonderneming. Kies daarom voor een locatie waar veel potentiële klanten langskomen, zoals in een winkelstraat, nabij een station of in een drukke uitgaansbuurt. Let er ook op dat de locatie goed bereikbaar is voor zowel auto's als fietsers en openbaar vervoer.

Huur- of koopprijs

Bij het zoeken naar een geschikt horecapand is het belangrijk om te kijken naar de huur- of koopprijs. Een hoge huurprijs kan bijvoorbeeld een grote kostenpost zijn voor de onderneming, terwijl een lage huurprijs kan betekenen dat het pand minder goed gelegen is. Het is daarom verstandig om vooraf een kosten-batenanalyse te maken.

Ruimte en indeling

De ruimte en indeling van het horecapand zijn ook belangrijke aandachtspunten. Bedenk van tevoren hoeveel ruimte je nodig hebt voor je keuken, bar, toiletten en zitplaatsen. Let er ook op dat de indeling van het pand praktisch is en goed past bij het type horecaonderneming dat je wilt starten.

Vergunningen en regelgeving

Bij het starten van een horecaonderneming is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de vergunningen en regelgevingen. Controleer daarom vooraf welke vergunningen en certificaten je nodig hebt om je horecaonderneming te starten en of het pand aan alle eisen voldoet.

Voorzieningen

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de voorzieningen in het pand, zoals koelapparatuur voor horeca. Controleer of het pand beschikt over de benodigde apparatuur voor jouw type horecaonderneming en of deze apparatuur goed onderhouden is. Zo voorkom je onverwachte kosten en kan je direct aan de slag met je onderneming.

Het vinden van een geschikt horecapand is een belangrijke stap in het starten van een succesvolle horecaonderneming. Door rekening te houden met bovenstaande aandachtspunten vergroot je de kans op een goede start


Deel dit bericht


Andere berichten op Vastgoednieuws.nl