Literaruurmuseum/ Kinderboekenmuseum wordt verwelkomd in Magazijn De Zon, Utrecht

Literaruurmuseum/ Kinderboekenmuseum wordt verwelkomd in Magazijn De Zon, Utrecht

Magazijn De Zon, een prestigieus en historisch pand aan de Oudegracht 167 in Utrecht, heeft de Stichting Nederlands Literatuurmuseum en Literatuurarchief verwelkomd als nieuwe gebruiker van het pand. Het museum huurt circa 6.300 vierkante meter van het oorspronkelijke warenhuis van Vroom & Dreesmann voor een periode van 25 jaar.

Het gebouw dat sinds 1972 eigendom is van gemeente Utrecht heeft sinds het vertrek van de bibliotheek en de boekhandel Broese geen vaste gebruiker meer gehad. Het gebouw zal worden herontwikkeld tot een duurzaam pand waarin de allure wordt teruggebracht en monumentale details worden gekoesterd.

De transactie is onder bijzondere omstandigheden tot stand gekomen. Het vinden van een nieuwe gebruiker ging namelijk via een, voor verhuur onconventionele, openbare inschrijving. De informatie over de inschrijving was op te vragen via de speciaal ontwikkelde website www.magazijndezon.nl. Een belangrijk selectiecriteria was voor de nieuwe gebruiker om een waardevolle, maatschappelijke invulling aan het gebouw te gegeven. Deze invulling is gevonden met het Literatuur en Kinderboekenmuseum. Voor de resterende 1.000 vierkante meter op de begane grond wordt nog een kandidaat gezocht.

De verhuizing van een rijksmuseum is geen dagelijkse praktijk. Marijn Dekker, city leader Utrecht bij CBRE: “Wij zijn enorm trots dat we gemeente Utrecht hebben kunnen begeleiden in deze transactie en gedurende het proces rondom de volledige renovatie van het monumentale gebouw waarbij de gemeente invloed wilde houden op de uiteindelijke invulling. Voor ons een unieke opdracht zowel qua opdrachtgever, proces en als huurder.”

 

 

https://nieuws.cbre.nl/literaruurmuseum-kinderboekenmuseum-wordt-verwelkomt-in-magazijn-de-zon-utrecht/


Deel dit bericht


Andere berichten op Vastgoednieuws.nl