ABN AMRO verstrekt Necron Group lening van € 153,6 miljoen.

ABN AMRO verstrekt Necron Group lening van € 153,6 miljoen.

Foto vlnr: Lars Broeders, Sander van Beek, Maarten de Ruijter, Gerard van Liempt, Martijn Leemborg, Henri Kroon en Albert Jan Huisman (Necron Group)

Met het zetten van de handtekeningen onder de constructie financieringsovereenkomst heeft ABN AMRO de Zwitserse Necron Group een lening verstrekt van € 153,6 miljoen. Necron Group, de private vastgoed investerings- en ontwikkelingsmaatschappij, heeft uit eigen vermogen de gronden aangekocht en de aanloopkosten gefinancierd en zal met deze lening een 5-tal logistieke distributiecentra realiseren in Flevokust, Eemshaven, Ridderkerk, Hoeksche Waard en Dordrecht. Deze centra worden door de gerenommeerde general contractors Ten Brinke Bouw en Aan de Stegge Twello (technisch) ontwikkeld en gebouwd.

“We zijn zeer blij dat hoe het gehele proces is verlopen en de constructieve wijze waarop ABN AMRO met ons heeft meegedacht om te komen tot een passende financiering. Wij zien dit als de voortzetting van een duurzame relatie met ABN AMRO en kijken uit naar eenzelfde prettige samenwerking voor onze toekomstige projecten met de ABN AMRO als huisbankier.”, aldus Gerard van Liempt (CEO van Necron Group AG).

“In de afgelopen jaren heeft Necron Group een indrukwekkende pijplijn aan projecten opgebouwd en ook naar de toekomst toe is deze pijplijn goed gevuld. Door het verstrekken van deze financiering stellen wij Necron Group in staat een belangrijke stap in de ontwikkeling van deze duurzame projecten te zetten. Wij zijn erg blij met de uitbreiding van onze samenwerking en de wijze waarop deze transactie tot stand is gekomen. Dit is een uitstekend voorbeeld van een langjarige strategische relatie die wij als ABN AMRO nastreven met onze klanten”, aldus Maarten de Ruijter (Head of Commercial Real Estate Clients bij ABN AMRO).

De structurering van de tweejarige financiering kwam tot stand door Maarten de Ruijter, Sander van Beek (Corporate Banker) en Lars Broeders (Corporate Banker) aan ABN AMRO zijde, en Martijn Leemborg (Head of Corporate Finance) en Henri Kroon (Chief Legal Officer) van Necron Group.


Deel dit bericht


Andere berichten op Vastgoednieuws.nl