Bridges Real Estate verhuurt kantoorpand 'Van Zuylen' aan Social Impact Factory

Bridges Real Estate verhuurt kantoorpand 'Van Zuylen' aan Social Impact Factory

Bridges Real Estate en Social Impact Factory hebben een huurovereenkomst gesloten voor kantoorvilla Van Zuylen, een karakteristiek rijksmonument aan de Kromme Nieuwegracht 3. In de zomer van 2023 opent de Social Impact Factory de deuren van deze tweede vestiging in de binnenstad van Utrecht, waarmee het bedrijf meer ruimte biedt aan een breed scala aan ondernemers en initiatieven die zich inzetten voor maatschappelijke doelstellingen.

Een kantoor met een rijke historie

Van Zuylen heeft de charme van een eeuwenoud rijksmonument in een moderne uitvoering. Het grachtenpand uit 1753 beschikt over ca. 1.110m², verdeeld over drie vloeren, en een buitenruimte aan het water. Het is zeer herkenbaar door het Namense steen dat beeldbepalend aan de gevel prijkt. In 2022 is de locatie volledig gerenoveerd, gerestaureerd en verduurzaamd door Bridges Real Estate. Hierbij zijn authentieke details behouden, zoals het trappenhuis en de historische Blauwe Kamer. Naast een uitzonderlijk hoogwaardig opleveringsniveau is het kantoor uiterst duurzaam met energielabel A+.

“Door haar geschiedenis, unieke locatie in hartje Utrecht en transformatie naar een uiterst modern kantoor, is Van Zuylen een ware parel in onze vastgoedportefeuille. Wij zijn verheugd dat het verhaal van dit bijzondere pand met Social Impact Factory een mooi vervolg krijgt.” - Martijn Bremmer, directeur Bridges Real Estate

In de oude St. Bonifaciusschool, dat grenst aan het kantoor, realiseerde Bridges Real Estate al twaalf moderne stadsappartementen onder de naam ‘Lyceum’.

Tweede vestiging van Social Impact Factory

Social Impact Factory opent in Van Zuylen haar tweede vestiging in Utrecht. Het bedrijf is een hotspot voor sociaal ondernemerschap, dat bedrijven samenbrengt in unieke evenementenruimtes, vergaderruimtes en flexplekken. Met Van Zuylen kan Social Impact Factory onderdak bieden aan het groeiende aantal members. Van Zuylen sluit aan op de kernwaarden sociaal ondernemerschap, innovatie en duurzaamheid.

“Wij zijn ontzettend blij met deze uitbreiding op deze historische plek waar vooruitstrevend denken altijd centraal heeft gestaan. De nieuwe locatie biedt ons de mogelijkheid om meer impact te maken.” - Ivar Davids en Han Hendriks, oprichters van Social Impact Factory

Bridges Real Estate werd tijdens deze transactie begeleid door Molenbeek Makelaars in collegiale samenwerking met Spring Real Estate.

Over Social Impact Factory

Social Impact Factory helpt innovatieve ondernemers bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen, door ondernemers met elkaar in contact te brengen en nieuwe initiatieven en samenwerkingen tot stand te brengen. Dit doet het bedrijf vanuit de centrale locatie Vredenburg in het centrum van Utrecht, en vanaf deze zomer ook in Van Zuylen.

Over Bridges Real Estate

Bridges Real Estate is het vastgoedbedrijf van de familie Vermaat. Het bedrijf werkt vanuit de visie dat vastgoed voor bewoners en bezoekers meer is dan een gebouw. Paul Vermaat: “Vastgoed is een plek waar doelen worden gerealiseerd en dromen worden waargemaakt. Ons doel is om gewilde plekken te creëren en beheren, nu en in de toekomst.”


Deel dit bericht


Andere berichten op Vastgoednieuws.nl