Tulp Hypotheken is deze week precies vijf jaar op de markt. Wat begon als één merk met één product is uitgegroeid tot de Tulp Group, een multi-label en multi-service leenplatform. Naast Tulp Hypotheken is inmiddels ook het merk De Nederlandse in de buy-to-let markt toegevoegd en zijn verschillende white labels geïntroduceerd waaronder Groene Hart en bunq. 

Inmiddels heeft het hypotheekbedrijf een passende hypotheek verschaft aan ruim 5000 klanten. Ook het aantal advieskantoren dat de hypotheken van Tulp in het assortiment heeft, is in de loop der jaren stevig gegroeid. Tulp Hypotheken was één van de eerste spelers in Nederland die het mogelijk maakte om jaarlijks 25% van de hoofdsom boetevrij af te lossen. Inmiddels kan dat onbeperkt uit eigen middelen. Het volledig Nederlandse bedrijf is uitgegroeid tot ruim 20 medewerkers. 

Waar bij de start in 2018 Tulp zich vooral richtte op niet-NHG voor bestaande woningen, is dat inmiddels verbreed naar zowel hypotheken mét als zonder NHG en hypotheken voor aankoop, verbouwing of herfinanciering van een bestaande woning of voor de aankoop van een nieuwbouwwoning. Zo is er voor iedere doelgroep een passende oplossing.

De hypotheken die Tulp Hypotheken verstrekt worden gefinancierd door internationale investeerders. De meest recente investeerder is de Oldenburger Landesbank (OLB) uit Duitsland. De andere huidige investeerders zijn het Duitse Donner & Reuschel (onderdeel van Signal Iduna Group), Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) en HSBC. De eerste investeerders waren Natwest Markets en TwentyFour Asset Management (onderdeel Vontobel). 

Pierre de Vos, CFO en medeoprichter van Tulp Hypotheken: “We hebben ons in relatief korte tijd enorm ontwikkeld. Centraal bij alles is dat we zowel onze klanten, adviseurs met wie we samenwerken én de investeerders koesteren. Met op maat gesneden hypotheken die passen bij wat de markt vraagt, kunnen we onze klanten steeds aantrekkelijke hypotheken bieden. We luisteren goed naar de adviseurs en passen ons aan hun dagelijkse processen aan. We hebben deze eerste vijf jaar een sterk trackrecord opgebouwd bij internationale investeerdersOok dat helpt om het stabiele bedrijf dat we al zijn de komende vijf jaar nog verder uit te bouwen.”

De mijlpalen van vijf jaar Tulp Groep:

  • 2018: live met Tulp Hypotheken
  • 2020: live met De Nederlandse (hypotheken in buy-to-let markt)
  • 2021: lancering eerste Groene Vastgoedhypotheek in Nederland door De Nederlandse
  • 2022: eerste white label: Groene Hart Hypotheek (verduurzamingspropositie) exclusief voor DAK leden 
  • 2022: tweede white label: Bunq Easy Mortgages

Tulp heeft een duidelijk ESG-beleid om verduurzamen te stimuleren en ondersteunt maatschappelijke doelen zoals vanaf de start Habitat for Humanity en ook de Team NL rolstoelhandballers.