Deutsche Hospitality sluit huurovereenkomst met joint venture Necron Group en Bouwaccent

Deutsche Hospitality sluit huurovereenkomst met joint venture  Necron Group en Bouwaccent

Recent is een huurovereenkomst gesloten tussen Deutsche Hospitality en een joint venture van Necron Group en Bouwaccent voor een nieuw te bouwen IntercityHotel in Rotterdam-Schiedam onder de naam Hotel De Veste. Tegelijkertijd tekende de Zwitserse Necron Group voor de aankoop van dit hotel.

Oliver Bonke, Chief Executive Officer bij Deutsche Hospitality, zegt: "De IntercityHotel-familie groeit en groeit! We zijn erg blij dat we een contract hebben getekend met Necron Group en Bouwaccent voor de exploitatie van een nieuw hotel in Rotterdam-Schiedam, waarmee de aanwezigheid van ons merk in Nederland zal worden versterkt. Het hotel zal het voortouw nemen voor het nieuwe IntercityHotel-concept "Next Gen" met een slim F&B-concept en de nieuwe long-stay units."

“Na de bouw van een tweetal IntercityHotels in Zurich en op Schiphol gaan we als Necron Group nu in een derde IntercityHotel investeren voor Deutsche Hospitality en we zijn verheugd dat Bouwaccent ons het vertrouwen geeft om een nieuw IntercityHotel in Nederland aan te kopen. Deze blikvanger van maar liefst 65 meter zal worden gebouwd naar de BREEAM Very Good richtlijnen want zoals bij al onze projecten staat ook hier duurzaamheid hoog in het vaandel”, aldus Gerard van Liempt (CEO van Necron Group AG).

Volgens Robèrt Verheijden, CEO van Bouwaccent: “Het is een uitgelezen kans om op deze prachtige plek in Schiedam midden in metropoolregio Rotterdam – the Hague een hotel te kunnen ontwikkelen. Samen met ons architectenteam en de gemeente Schiedam, die door hun tomeloze inzet dit proces aanzienlijk heeft versneld, hebben we een modern en tijdloos gebouw tot stand gebracht. Het hotel zal een waar landmark worden in het hart van de gebiedsontwikkeling Schiedistrict”.

Het nieuw te bouwen IntercityHotel, een van de hotelmerken van Deutsche Hospitality, zal een midscale full-service hotel worden met onder meer een restaurant, bar, fitness en meeting rooms. Hotel De Veste zal 283 hotelkamers krijgen, waarvan 261 standard rooms en 22 extended stay rooms en het geheel zal worden ingericht met hoogwaardige en duurzame materialen. Er is vanuit het hotel een directe interne aansluiting met de parkeergarage van het nabijgelegen cinemacomplex.

De start van de bouw is voorzien in Q3 2023 en de opening van het hotel wordt verwacht eind 2025.

Naast Necron Group, Bouwaccent Vastgoedontwikkeling, Deutsche Hospitality en de Gemeente Schiedam waren actief betrokken: Colliers, Van Doorne (namens Bouwaccent), QGM (namens Necron Group) en Lexence (namens Deutsche Hospitality). Voor het ontwerp tekenden Actually Design en Van Aken Architecten.


Deel dit bericht


Andere berichten op Vastgoednieuws.nl