Lancering nieuwe gebieds- en natuurontwikkelaar 'signature'

Lancering nieuwe gebieds- en natuurontwikkelaar 'signature'

Vandaag kondigen Jeroen Luykx, Marnix Schoeman en IJsbrand Brunger de lancering van signature aan. signature richt zich op woon- en werkomgevingen die unieke meerwaarde bieden voor mens én natuur. Hiermee speelt de nieuwe ontwikkelaar in op de veranderende woonvraag, werkomgeving en klimaatopgave. Een unieke synergie tussen de bebouwde en ongebouwde omgeving moet daarbij zorgen voor inspirerende en vitale leefomgevingen voor iedereen.


Biobased, energieneutraal en natuurlijk

De belofte van signature is simpel: minimaal energieneutraal en klimaatadaptief. Onder de noemerUplifting Environmentszetten de oprichters in op hernieuwbare materialen, circulariteit en het verlagen van de CO2-uitstoot. De natuur dient daarbij als inspiratie voor ontwerp, materialen en het stimuleren van biodiversiteit. Niet alleen vanwege de klimaatverandering maar ook om het welzijn van gebruikers te verbeteren door een gezondere leefomgeving te creëren.

Eerste signature project van start

De afgelopen maanden is met SeARCH Architecten (tevens medeontwikkelaar in dit project) gewerkt aan de plannen voor de herontwikkeling van een glastuinbouwgebied tot een flexibele woon- en werkomgeving met een (ont-)zorgcomponent. De natuurlijke inrichting van het gebied is daarbij een belangrijk uitgangspunt. De gezamenlijke visie van signature en SeARCH stelt dat naast het conceptueel uitdenken van ’de opgave, het de kunst is om voor de technische uitwerking een andere insteek te kiezen. Uitgangspunt is een optimale woon- en werkomgeving. Flexibel en efficiënt.In materiaalgebruik en ten opzichte van de beschikbare ruimte. Hierdoor onstaat meer openbaar groen en water met inheemse beplanting.

Het project bestaat uit 1/3 betaalbare koop, 1/3 sociale woningen en 1/3 vrijesectorwoningen, maar is bovenal interessant omdat het flexibel en daarmee tijdelijk – bijvoorbeeld voor 10 jaar – kan worden opgebouwd.

Unieke kansen door slim samenwerken

Het lanceringsproject is een goed voorbeeld van transformaties van niet toekomstbestendige gebieden naar waardevolle omgevingen voor mens en natuur. Deze transformaties bieden gelijktijdig kansen voor ondernemers, gemeenten en provincies. Kansen die niet draaien om winstmaximalisatie, maar om het genereren van maatschappelijke en duurzame impact.

IJsbrand Brunger, medeoprichter signature: “Duurzaam ontwikkelen is door regelgeving al lang de standaard. Maar gaan we daarin ver genoeg? Wat betekent duurzaamheid op het vlak van materialen, installaties en gebruik nu echt? Onze sector heeft de kennis en innovatie om grote stappen te zetten en verschil te maken. Met signature laten we zien dat het vooral gaat om ‘doen’. Wij zijn enorm trots dat we onze plannen na een grondige voorbereiding bekend kunnen maken en kijken ernaar uit om samen met onze partners te werken aan Uplifting Environments.


Deel dit bericht


Andere berichten op Vastgoednieuws.nl