Vastgoedbelegger Meerdervoort Group geeft een obligatielening van 4,5 miljoen euro uit via handelsplatform NPEX.  Hiermee komt Meerdervoort tegemoet aan de wens van kleinere particuliere beleggers om in vastgoed te investeren. Met de opbrengst van de obligatielening wordt het bedrijfsverzamelgebouw Amaliawolde in Baarn aangekocht.

Het is voor het eerst dat de Meerdervoort Group met het handelsplatform gaat samenwerken. Directeur Wijnand Groenen verwacht veel van de samenwerking. “Vooral omdat kleinere beleggers vanaf duizend euro kunnen instappen. Sinds we vijf jaar geleden met onze vastgoedportefeuille zijn begonnen kregen we regelmatig het verzoek van relaties om deel te nemen met bedragen onder de honderd duizend euro. NPEX voorziet in deze mogelijkheid en behoefte.”

De obligaties hebben een looptijd van vijf jaar en een couponrente van zeven procent. Naast het goede rendement ziet Groenen ook de flexibiliteit van NPEX als voordeel voor kleinere beleggers. “Men kan tussentijds uitstappen, obligaties deels verkopen en/of bij kopen. Het beleggen in vastgoed is daardoor erg laagdrempelig. Ik verwacht er veel van.”

Meerdervoort Group gaat met de opbrengst het bedrijfsverzamelgebouw Amaliawolde in Baarn aankopen. Het pand uit 1997 heeft een oppervlakte van 9.000 m2 waarvan een kleine 8.000 m2 als kantoorruimte wordt gebruikt. Deze ruimtes zijn flexibel op te delen of uit te breiden. Met 21 huurders is momenteel 88 procent van het gebouw in gebruik. Er is dus ruimte voor optimalisatie.

Het investeren in multi-tenant kantoorvastgoed is voor Meerdervoort Group een vaste waarde. “Het is minder risicovol dan 1 huurder”, legt Groenen uit. “Immers, de kans dat zoals bij Amaliawolde in één keer 21 huurders opstappen is zo goed als nihil.” Behalve in bedrijfsverzamelgebouwen en flexkantoren investeert Meerdervoort Group ook in starterswoningen, studentenwoningen en zorgvastgoed.

Meerdervoort startte in 2015 door vanuit Meerdervoort Real Estate B.V. een fonds te lanceren zonder bankfinanciering om te laten zien dat banken als ‘middlemen’ niet per sé nodig zijn voor financieringen. Inmiddels heeft Meerdervoort Group een vestiging in Alblasserdam, Woerden en Utrecht.

https://meerdervoort.com/