Gamechanger Awards 2023 uitgereikt op PROVADA

Op de eerste dag van de PROVADA werden de Gamechanger Awards uitgereikt. Dit initiatief is vorig jaar door Bloxs Software in het leven geroepen om voorlopers in de vastgoedmarkt op het gebied van automatisering en data te belonen. Er waren awards te winnen in twee categorieën: Hyperautomation en Data-Analytics. Tijdens een feestelijke sessie op het PROVADA Future podium werden de winnaars onder toeziend oog van het publiek in het zonnetje gezet.
 

De beste vastgoedorganisatie op het gebied van Hyperautomation
Nog steeds wordt een groot deel van de vastgoedprocessen binnen desoms nog conservatieve vastgoedsector, handmatig uitgevoerd. Door middel van Artificial Intelligence en Robotisering kunnen inmiddels veel processen echter dusdanig ver worden geautomatiseerd, dat er geen tussenkomst van de mens meer nodig is. Hiermee kan tot wel 100% tijdwinst worden behaald, de foutmarge verlaagd en worden er zelfs hogere omzetten gerealiseerd. De genomineerden voor dit jaar waren HouseHunting Property Management, FIT Vastgoedbeheer (Klok Groep) en Veldboom. Uiteindelijk was FIT Vastgoedbeheer degene die haar processen het meest geautomatiseerd heeft, waardoor Bas Roelofsen de award in ontvangst mocht nemen. Bas Janssen van Bloxs vertelt over de winnaar: "We hebben FIT Vastgoedbeheer (onderdeel Klok Groep) zien uitgroeien tot een sterk bedrijf in deze markt. Zij omarmen de beschikbare technieken en gebruiken dat in hun manier van ondernemen. Juist omdat ze vergaand automatiseren, zijn ze in staat om meer aandacht te besteden aan de menselijke kant van het vastgoedbeheer.”

Voorloper op het gebied van data
Alle data die vastgoedorganisaties continue genereren zijn ontzettend waardevol. Maar dat geldt alleen als de data ook inzichtelijk wordt gemaakt. De drie genomineerden voor de Gamechanger Award Data-Analytics, BED’R Apartments, Magis Real Estate, Perfect Rent begrijpen heel goed hoe dat moet! Zij hebben in het afgelopen jaar flinke stappen gezet op het gebied van data en de analyse ervan, waarmee ze uitstekende resultaten hebben behaald. Magis Real Estate, vertegenwoordigd door Rob Hoeks, nam de award mee naar huis. Bas Janssen: “We hebben gezien hoe Magis omgaat met data en het implementeren ervan in de verschillende dashboards. Die worden ontzettend breed ingezet. Ze zijn van hoge kwaliteit en diepgaand. Je ziet dat ze er concrete en flinke resultaten mee boeken, waar niet alleen de organisatie zelf van profiteert, maar ook hun huurders. Door hun eigen criteria te toetsen aan de hand van harde data, optimaliseren ze het woongeluk van hun bewoners en dat is ontzettend knap!”

Awarduitreiking steeds jaar groter en competitiever
CEO Dennis Gubbels van Bloxs kijkt met tevredenheid terug op de uitreiking en winnaars. “Na de uitreikingen van vorig jaar zagen we een enorme toename in het gebruik van zowel Hyperautomation als Data-Analytics onder onze klanten. Veel organisatie vroegen ons bovendien hoe zij in aanmerking konden komen voor winst van de awards. Het leeft dus echt onder onze klanten en we zien deze klanten verbluffende resultaten boeken. Daardoor werd het dit jaar een spannende strijd.”