Obligatieronde Diemen succesvol - 1.3 miljoen

Obligatieronde Diemen succesvol - 1.3 miljoen

OPNIEUW SUCCESVOLLE VERKOOP OBLIGATIELENING BOXX OPSLAG

Boxx Opslag heeft voor haar vestiging Diemen opnieuw succesvol een obligatie-emissie afgerond. Totaal hebben 113 beleggers nu €1.300.000,- ingelegd met een looptijd van 5 jaar tegen een rentepercentage van 8.75%. Hiermee is de emissie ruimschoots overtekend.

In de huidige markt is een hogere rente gerechtvaardigd. Zoals DFT onlangs schreef is een 5.5% rentevergoeding op obligaties van een mkb-bedrijf veel te laag. De concurrentie op de MKB-markt is groot en vergelijkbare obligatieleningen (of crowdfund platforms) bieden al snel tussen de 7% en 9%. Het blijven immers risicovollere beleggingen dan staatsobligaties.

Boxx Opslag is met een hogere rentevergoeding altijd verzekerd van funding voor haar groei. De meeste beleggers zijn ook huurders van Boxx. In de afgelopen 8 jaar heeft Boxx Opslag vele succesvolle obligatie emissies gedaan en is haar platform onderdeel van de groeistrategie. De huidige 25 locaties worden in de toekomst nog fors uitgebreid door de grote vraag naar tijdelijke opslagruimtes. Woningen worden in de toekomst kleiner en duurder waardoor de vraag naar opslagruimte blijvend zal zijn.

De Nederlandse markt is slechts 1/10 van de Amerikaanse markt, waar verhuur van tijdelijke opslagruimte bijzonder succesvol is. Boxx Opslag biedt als een van de weinige aanbieders het eerste recht van verpanding van bestaande en nieuw te bouwen (uit obligatie opbrengsten) opslagunits. Dit heeft zij gedaan met een onafhankelijke stichting. Naast de inventaris zijn ook de debiteuren verpand, gezien dit ook zo zou moeten bij een bancaire lening. Normaal staan particuliere beleggers altijd achteraan als het gaat om zekerheden. Zodra vestigingen de 90% bezettingsgraad halen, worden deze ‘goedkoper’ geherfinancierd. Ook dit heeft Boxx Opslag al meerdere keren gedaan.

OVER BOXX OPSLAG

Boxx Opslag Holding B.V. is een Nederlands familiebedrijf met 25 locaties, 13 operationeel en 12 in aanbouw. De locaties zijn vooral verdeeld over de randstad. Alle locaties worden aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam. Boxx Opslag is marktleider als het gaat om full service opslag. Voor dezelfde huurprijs als de concurrentie haalt Boxx de goederen (met verplaatsbare opslagunits) gratis op bij de huurder en brengt dit ook na de huurperiode weer gratis retour. Boxx Opslag is de enige aanbieder die standaard opslagunits op toplocaties (voor tijdelijk gebruik) verhuurt en opslagunits (voor permanent gebruik) verkoopt. Boxx Opslag is na Shurgard en Allsafe de 3e speler op de Nederlandse markt met 147.000 m2 opslagruimte en heeft de wens om in de aankomende jaren te verdubbelen naar ruim 40-50 locaties


Deel dit bericht


Andere berichten op Vastgoednieuws.nl