Office App lanceert vanaf vandaag haar app in het nieuwe kantoor van Triodos Bank op Landgoed De Reehorst en voegt zo een nieuwe naam toe aan het lijstje van duurzame samenwerkingen. 

Triodos Bank heeft op 25 november het nieuwe kantoor in Driebergen-Rijsenburg betrokken; een pand dat volledig in lijn is met hun duurzame missie. Triodos Bank heeft samen met EDGE Technologies het nieuwe circulaire en energieneutrale gebouw zo ontwikkelt dat natuur, cultuur en economie met elkaar in balans zijn.

Het kantoorgebouw is energieneutraal dankzij de toepassing van warmte- en koudeopslag en het gebruik van zonnepanelen op het dak van het parkeerterrein. De zonne-energie wordt ook gebruikt om elektrische auto’s op te laden. Met een landgoedvisie wordt landbouw, zorg en natuur gestimuleerd, dit bevordert het behoud en de bescherming van verschillende dieren. Daarnaast is het gebouw 100% circulair en remontabel; het gebouw kan volledig uit elkaar worden geschroefd zonder waardeverlies van materialen. 

Triodos Bank heeft de software van Office App geïntroduceerd, zodat de medewerkers optimaal gebruik kunnen maken van de mogelijkheden die het pand hen biedt. Met het Office App platform, dat ook al gebruikt wordt door andere groene bedrijven zoals bijvoorbeeld het Noorse Powerhouse, worden de 500+ medewerkers van Triodos Bank nog beter met elkaar en met hun pand verbonden. Zo hebben de medewerkers geen vaste werkplekken en kunnen zij een flexplek vinden via de Office App floor planning. De floor planning maakt met behulp van wifi sensoren inzichtelijk welke delen van het kantoorpand druk of rustig zijn. Hetzelfde principe gaat op voor de vergaderruimtes, die zijn eenvoudig te reserveren via het digitale platform. Daarnaast geeft de app bijvoorbeeld ook inzichten in temperaturen en CO2 levels van de verschillende ruimtes.

Omdat medewerkers 200% productiever zijn wanneer ze zich betrokken voelen bij hun werkomgeving, streeft Office App ernaar om de medewerkers van Triodos Bank volledig bewust te maken van de mogelijkheden van het nieuwe kantoor. Met behulp van Office App is het inzichtelijk hoe medewerkers zelf kunnen bijdragen aan en werken met de duurzame initiatieven die in het gebouw zijn opgezet. De CCO en mede-oprichter van Office App, Iain Thompson is klaar voor deze nieuwe uitdaging en zegt hierover: ‘We zijn erg enthousiast over de samenwerking met een vooruitstrevend bedrijf als Triodos Bank. Met behulp van het Office App platform kunnen ze het gebruik van het gebouw monitoren, de door data-gedreven besluitvorming verbeteren.’

De Environmental Manager van Triodos, Bianca de Wit gaf aan: ‘Met Office App hebben we een mooi platform om op een leuke en laagdrempelige manier een stukje inspiratie en interactie te creëren over de mogelijkheden voor een duurzame(re) werk- en levensstijl. Nu zijn de Triodos-medewerkers al best ver wat betreft de bewustwording op duurzaamheidsthema’s, maar het kan altijd beter. Zo hopen we bijvoorbeeld dat nog meer medewerkers gebruik gaan maken van de trein (of fiets) in plaats van de auto. Office App kan een mooie rol spelen in het bereiken van de medewerkers, los van de wat formele kanalen.’

Over Office App

Kantoren dienen een plek te zijn waar mensen met elkaar verbinden, inspiratie opdoen en hun volledige potentieel bereiken. De app transformeert werkruimtes digitaal om de best mogelijke ervaring aan huurders te bieden en hen toegang te geven tot de faciliteiten en services die zij nodig hebben. Het doel is om mensen te bekrachtigen, hun tijd vrij te maken en een Happy Office Life te bieden. En dat allemaal gebaseerd op real-time en door data verkregen inzichten. Office App is momenteel actief in in 12 landen en biedt digitale oplossingen aan een breed scala van pandeigenaren en grote bedrijven zoals LaSalle, USB, Dell, BNP Paribas, HPE en Entra. 

Over Triodos

Triodos Bank, opgericht in 1980, is uitgegroeid tot een referentiepunt voor duurzaam bankieren wereldwijd. Triodos Bank is een onafhankelijke bank die staat voor duurzaam en transparant bankieren. In de ogen van de bank hoeft aandacht voor mens en milieu niet haaks te staan op een goed financieel rendement. Integendeel, de bank is ervan overtuigd dat deze aspecten elkaar op termijn versterken. Triodos Bank heeft bankactiviteiten in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland en Frankrijk, en een in Nederland gevestigde investment management tak die wereldwijd actief is.