22
sep

Amsterdamse Vastgoeddag 2022

Van der Valk Hotel Amstel, Joan Muyskenweg 20, 1096 CJ Amsterdam

12:00 - 18:00

 

Wat kunt u verwachten?

Hoe creëer je kansen ondanks de vele uitdagingen die op de Amsterdamse vastgoedmarkt afkomen? Denk aan stijgende bouwkosten, energieprijzen en rente, leveringsproblematiek, personeelstekorten, hoge inflatie, hybride werken, nieuwe overheidsingrepen in de woningmarkt, grondprijzen en erfpacht. Toch zien ondernemers altijd kansen. Welke? Waar in de stad?

Er is veel dynamiek. Hoe schatten sprekers en deelnemers in dat de markt zich ontwikkelt? Verandert de vraag naar metrages van corporates, van scale-ups? Hoe gaat het in de komende jaren met toerisme, zakenreizen, congressen, hotels en horeca? Met winkelleegstand, online verkopen en flitsbezorgers? Welke gevolgen heeft dat weer voor logistiek vastgoed? Komen expats in dezelfde mate weer terug? Vertrekken Amsterdammers naar randgemeenten? Is dat blijvend?

Veel onzekerheden dus over de sterkste vastgoedmarkt van ons land. Heeft dat gevolgen voor vastgoedmarkten elders in Nederland? Hoor deze middag hoe vooraanstaande partijen over de Amsterdamse marktontwikkelingen denken. Wat hun visies zijn, hoe zij hun koers uitzetten. Discussieer mee, stel vragen en deel uw eigen opvatting. En ontmoet informeel alle partijen van betekenis. Naast het inhoudelijke programma is er volop gelegenheid tot netwerken.

Doelgroep: vastgoedbeleggers, vastgoedfinanciers, ontwikkelaars/bouwers, vastgoedgebruikers, woningcorporaties, ambtenaren, stedenbouwkundigen, architecten, vastgoedmanagementbedrijven, onderhoudsbedrijven, installateurs, makelaars, adviseurs.

Programma

12:00 Inlooplunch en netwerken.
 

13:00 Intro door Robert Kok, Director Business Development & Agency Offices The Netherlands Colliers.13:10 Economische verwachtingen
Madeline Buijs, Chief Economist en Head of Research Colliers.

 • Twee dagen na Prinsjesdag: welk nieuw beleid staat de vastgoedsector te wachten? Hoe haalbaar is dit? Wat zijn de gevolgen?
 • Waar gaat de economie naar toe? Wat is anders dan voorheen? Wat betekent dit voor de vastgoedsector?
 • Stijgende bouwkosten, energieprijzen en rente, leveringsproblematiek, personeelstekorten, inflatieverwachtingen lange termijn: wat zijn de gevolgen voor de vastgoedsector? Voor de financierbaarheid van commercieel vastgoed? Voor de woningbouw?


13:35 Woningmarkt
Carolien Schippers
, Directeur Grond & Ontwikkeling Gemeente Amsterdam.
Arno van den Thillart, Directeur Projectontwikkeling Certitudo.
Lana Goutsmits-Gerssen, Voorzitter Vakgroep Wonen NVM.

 • Hoe om te gaan met de nieuwe ingrepen in de woningmarkt door de rijksoverheid? En met de gemeentelijke restricties?
 • Wat is de haalbaarheid van de Amsterdamse nieuwbouwambities in het licht van stijgende bouw- en energieprijzen, leveringsproblemen, tekorten aan bouwvakkers, grondprijzen, erfpacht en dergelijke?
 • Zijn er nog te transformeren gebouwen, of zijn die inmiddels grotendeels op?


14:00 Hotels en horeca
Moderator: Dirk Bakker, CEO Netherlands & Head of Hotels EMEA Colliers.
Sprekers: 
Marco Lemmers, Eigenaar en CEO Conscious Hotels.
Stef Driessen,
Sector Banker Leisure ABN Amro.

 • Hoe staat de Amsterdamse hotelmarkt er na de coronapandemie voor, en wat heeft de hotelmarkt van de pandemie geleerd?
 • Hoe wordt er gekeken naar het beleid van de gemeente Amsterdam, die in 2021 een verordening heeft aangenomen die het aantal hotelovernachtingen begrenst?
 • Welke kansen en bedreigingen biedt Amsterdam voor ontwikkelaars, exploitanten en beleggers?

 

14:25 Winkels
Alexander Scholtes, portefeuille Aanpak Binnenstad, RO, Bouwen, Economische Zaken, Voorzitter Dagelijks Bestuur Stadsdeel Centrum. 
Reinier Walta,
CEO VastNed.
Dirk Mulder,
Sector Banker Trade & Retail ING.

 • Groei van online, op termijn de opkomst van metaverse winkels, stijgende consumentenprijzen, economisch onzekere tijden: wat zijn de vooruitzichten voor winkelvastgoed in Amsterdam?
 • Nu de inflatie zo hoog is: hoe om te gaan met inflatievolgende huurstijgingen als retailers door de corona-lockdowns die niet kunnen betalen?
 • Hoe blijft de (binnen)stad aantrekkelijk voor unieke winkels?
 • Waar in de stad is retail-dynamiek? Waar juist niet?
 • Hoe om te gaan met dark stores van flitsbezorgers?


14:50 Pauze


15:20 Logistiek
Nikaj van Hermon,
Directeur Inkoop en Services PostNL
Edurd Posthumus Meyjes,
 Distribution Team Lead Picnic.
Sadik Cevik,
Managing Director Benelux Gorillas.

 • Wat verandert er in de stadslogistiek nu er veel nieuwe leveringskanalen opkomen?
 • Aan welke vastgoedconcepten (hubs, dark stores) heeft wie behoefte, en waar in de stad? Hoe om te gaan met de schaarste aan locaties? Waar lopen partijen tegenaan?


16:00 Kantoren
Maarten Feilzer
, Managing Director Zadelhoff.
Martijn Roordink, Oprichter Re:Invent
Sjoerd Lycklama, Partner Flow Real Estate Development.
Bas van Dam, Medeoprichter en Managing Partner Being.

 • Hoe ontwikkelt de vraag naar kantoren zich? Waar liggen kansen?
 • Hoe gaan we werken in kantoren, al dan niet hybride?
 • Kantoren ook buiten de bekende logische plekken zoals OV-knooppunten, Zuidas, Zuidoost en dergelijke? Blijft de focus op gemengde gebieden?
 • Wat zijn de gevolgen van stijgende bouw- en energieprijzen, leveringsproblemen, tekorten aan bouwvakkers en dergelijke?
   

16:45 Conclusies en afsluiting door Robert Kok.
 

17:00 Netwerkborrel

 

Inschrijven
De kosten voor deze dag bedragen 495 euro excl. BTW p.p. voor niet-abonnees. Heeft uw bedrijf een abonnement op Vastgoedjournaal dan krijgt u 100 euro korting.

U kunt ook supporter worden van dit congres voor 1.250 euro excl. BTW, dit is incl. entree voor één persoon. Als supporter wordt uw bedrijfslogo vermeld bij het programma op de site en op de openingssheet tijdens het congres. Verzending banner, minimaal éénmaal, in de eventnieuwsbrief.

Lees hier onze algemene voorwaarden.
 

Aanmelden?
Klik hieronder op aanmelden en vul het formulier in of stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. 'Amsterdamse Vastgoeddag 2022'. Vergeet niet uw contactgegevens te vermelden.