14
sep

Hoogbouwcongres 2022: Happy Highrise Happy Cities

Kinepolis Jaarbeurs, Jaarbeursboulevard 300 in Utrecht

12:00 - 17:00

Wat kunt u verwachten?

Het jaarlijkse Hoogbouwcongres vindt plaats op woensdag 14 september 2022 in Kinepolis Utrecht, Jaarbeursboulevard 300 in Utrecht.

Thema van het hoogbouwcongres is: Hoe kan hoogbouw de condities scheppen voor een levendige, inclusieve en gemengde stad?

Hoogbouw is een manier om binnenstedelijk veel woningen toe te voegen en daarom een oplossing voor het tekort aan woonruimte. Echter brengt hoogbouw ook uitdagingen met zich mee. Welke impact heeft hoogbouw op de omgeving? Hoe pas je hoogbouw toe in de inclusieve en gemengde stad? Hoe zorg je ervoor dat hoogbouw aansluit op de behoefte van de omgeving en hoe schep je hiervoor de juiste condities? 

 

12:00 Ontvangst met netwerklunch

13:00 Opening programma en korte toelichting door dagvoorzitter Erik Faber
partner Fakton en voorzitter bestuur Stichting Hoogbouw

Erik is gespecialiseerd in vastgoed-investeringsvraagstukken, zowel op stedelijk, gebieds- als gebouwniveau. Daarnaast beschikt Erik over een uitgebreide managementervaring met organisatorische vraagstukken en veranderingsprocessen.

 

13:10 Stefan Al, Architect, Urban Designer

Stefan heeft zijn carrière gewijd aan het ontwerpen en onderzoeken van duurzame en veerkrachtige gebouwde omgevingen die de kwaliteit van leven voor iedereen verbeteren. Met meer dan vijftien jaar ervaring in spraakmakende projecten, strekt zijn gevarieerde portfolio zich uit van architectuur en interieurs tot grootschalige stedenbouw. 

 

14:00 Zef Hemel, Professor Regional Planning and Design Abe Bonnema Chair,
TU Delft & RUG

Zef Hemel (1957) is planoloog. Van 2012 tot 2022 bezette hij de Wibaut-leerstoel voor Grootstedelijke Vraagstukken aan de Universiteit van Amsterdam. Hemel studeerde sociale geografie en planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Naast zijn academische werk blijft Hemel ook in dienst bij de gemeente Amsterdam. 


14:30 Desiree Uitzetter, voorzitter Neprom / Directeur Gebiedsontwikkeling BPD 

Desirée Uitzetter studeerde Sociale Geografie aan de Universiteit van Utrecht.
Desirée startte haar carrière als onderzoeker en werkte bij verschillende adviesbureaus. Sinds 6 jaar is zij werkzaam als directeur Gebiedsontwikkeling BPD. Daarnaast is zij Voorzitter van het bestuur van de NEPROM  en lid van de Raad van Toezicht bij Platform31. 

14:45 Pauze 

15:15 Burton Hamfelt, Eigenaar BurtonHamfelt Urban Architecture / Supervisor
Sluisbuurt Amsterdam

Burton Hamfelt is een bekroonde, in Canada geboren en opgeleide architect. Van 1995 tot 2009 was hij mede-oprichter/directeur van het internationaal georiënteerde bureau S333 Architecture + Urbanism in Amsterdam en Londen, dat high-density mixed-use woningen en stedenbouwkundige projecten realiseerde in verschillende landen, zoals Nederland, Groot-Brittannië, Nieuw-Zeeland. , Frankrijk, Noorwegen, Singapore en China. Sinds 2008 is hij architect en eigenaar van BurtonHamfelt Urban Architecture, een innovatief architectonisch ontwerpbureau gevestigd in Amsterdam. Hij doceert aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en meest recentelijk als gasthoogleraar aan de Daniels Faculty of Architecture, Landscape and Design aan de Universiteit van Toronto en heeft zitting genomen in jury's en lezingen gegeven aan internationale instellingen, waaronder Architecture Association London, University of Calgary.

 

15:45 Erik Faber, Fakton & Stichting Hoogbouw, gaat in gesprek met hoogbouwspecialisten uit de G5:

  • Emiel Arends, Ruimtelijk Adviseur Stadsontwikkeling Gemeente Rotterdam
  • Flora Nycolaas, Hoofdontwerper stedenbouw bij Ruimte & Duurzaamheid, Gemeente Amsterdam
  • Iemand van de Gemeente Den Haag, naam volgt
  • Iemand van de Gemeente Eindhoven, naam volgt
  • Iemand van de Gemeente Utrecht, naam volgt


16:15 Afsluiting door dagvoorzitter

16:30 Netwerkborrel

 

Inschrijven
De kosten voor deze dag bedragen 395 euro excl. BTW p.p. voor niet-abonnees. Heeft uw bedrijf een abonnement op Vastgoedjournaal dan krijgt u 100 euro korting. Abonnees van Vastgoedjournaal.nl betalen dus 295 euro excl. BTW.

NB Donateurs van de Stichting Hoogbouw worden in verband met reductie vriendelijk verzocht zich aan te melden via info@hoogbouw.nl

U kunt ook supporter worden van dit congres voor 1250 euro excl. BTW, dit is incl. entree voor één persoon. Als supporter wordt uw bedrijfslogo vermeld bij het programma op de site en op de openingssheet tijdens het congres. Verzending banner, minimaal éénmaal, in de eventnieuwsbrief.

Lees hier onze algemene voorwaarden.

Aanmelden?
Klik hieronder op aanmelden en vul het formulier in of stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl  o.v.v. 'Congres Hoogbouw 2022'. Vergeet niet uw contactgegevens te vermelden.