17
jun

Webinar: Bouwen voor Boomers: De oplossing voor de huidige woningmarktproblematiek

11:50 - 13:00

Wat kunt u verwachten?

De woningmarkt zit op slot. Starters kunnen geen woning vinden, gezinnen verlaten de stad en het gebrek aan bouwvergunning toont ons dat we de benodigde uitbreiding van de woningvoorraad niet op korte termijn kunnen verwachten. De coronacrisis vertraagt daarbij onze economie en draagt niet bij aan een oplossing.

Het is echter een vergissing om te proberen met de beperkt beschikbare bouwcapaciteit in de huidige vraag te voorzien. De huidige vraag is niet de woonbehoefte van de toekomst. Nederland gaat sterk vergrijzen en al deze (vitale) ouderen moeten langer zelfstandig wonen. Een verandering die ze zelf zullen ondersteunen na de gevolgen van de coronacrisis voor de verzorgingstehuizen. Als oplossing moeten er meer woonprojecten worden gerealiseerd die het gat tussen de gezinswoning en het verzorgingstehuis opvullen. Een belangrijke bijkomstigheid is dat deze projecten de aanjager van de doorstroming zullen vormen. Bevolkingsgroepen die nu in de knel zitten, komen hierdoor vanzelf aan bod in de bestaande bouw.

 

Programma

Dynamis neemt u mee in de huidige woningmarktproblematiek en de oplossingen zoals zij ze zien. Niet alleen omdat ze dit weten uit ervaring, maar ook omdat dit onderbouwd kan worden met cijfers.

 

Rogier Weck, Research Consultant bij Dynamis, neemt u mee in de theoretisch onderbouwing en geeft een inkijk in de woonwensen van de (vitale) ouderen.

 

 

 


 

Robert de Joode, Partner Kuijs Reinder Kakes Makelaars & Adviseurs en Maarten Muller, Partner BMV Makelaars: Vertaalslag naar de praktijk. Deze lokale experts zullen tevens de verschillen tussen een metropool als Amsterdam en een provinciestad als Arnhem blootleggen.

 

Het webinar zal begeleid worden door Jeroen Kroondijk, algemeen directeur Dynamis. Deelnemers aan het webinar zijn in de gelegenheid hun vragen/opmerkingen live te delen. 

 


Bier & Borrel Box

Normaliter zouden we op de dag van het webinar, 17 juni, de tweede dag van de PROVADA beleeft hebben. Traditioneel is dit de dag waarop de legendarische Dynamis Bier & Bitterballen Borrel plaatsvindt. We laten dit moment niet ongemerkt voorbij gaan en bieden de eerste 70 deelnemers aan het webinar een Bier & Borrel Box aan. Wil je de box ontvangen? vul dan bij de aanmelding voor het webinar je adresgegevens in en geef VastgoedJournaal toestemming om je adresgegevens te delen met Dynamis ten behoeve van de Bier & Borrel Box.


Over Dynamis

Dynamis is de overkoepelende serviceorganisatie voor onze 13 vastgoedpartners die wij faciliteren op het gebied van research, kennisdeling, marketing en acquisitie. Met 50 vestigingen en ruim 550 medewerkers opereren onze partners zowel landelijk als regionaal. Met recht worden zij de 'Local Heroes' genoemd in de markt voor wonen, bedrijfsonroerendgoed, taxaties en financiële dienstverlening.
 

Aanmelden?
Deelname aan het webinar van 17 juni is gratis. Klik hieronder op aanmelden en vul het formulier in of stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. 'Webinar: Bouwen voor Boomers'. Vergeet niet uw contactgegevens te vermelden. Geef ook aan of u kans wilt maken op de borrelbox.