Amsterdam – Heimstaden breidt zijn Nederlandse portefeuille uit met 142 woningen. De van oorsprong Scandinavische woningverhuurder koopt de 95 woningen in Rotterdam en 47 woningen in Amsterdam van DamBorg. De acquisitie van ongeveer 44 miljoen euro is inmiddels afgerond.

Het gaat om 62 woningen in de gereguleerde en tachtig woningen in de liberale sector. De woningen zijn verdeeld over in totaal 21 complexen in volledig eigendom, waarvan vijftien in Rotterdam en zes in Amsterdam.

Robert-Jan Reeuwijk, investment manager bij Heimstaden Nederland, is blij met de overeenkomst met DamBorg. “Wij willen een vriendelijke woningverhuurder zijn voor iedereen. Deze acquisitie, met woningen in zowel de gereguleerde als de liberale sector, past dan ook perfect in onze strategie.”

Eigen beheer

Heimstaden betrad in 2018 de Nederlandse markt, en vergrootte zijn portefeuille hier sindsdien naar meer dan 10.000 woningen. De woningverhuurder is hier gekomen met een langetermijnvisie, en gaat het merendeel van die woningen in het komend jaar zelf beheren vanuit diverse regiokantoren. Dat geldt ook voor de 142 woningen die Heimstaden overneemt van DamBorg. 

“We willen het beheer zelf in huis halen omdat we zo beter weten wat er leeft onder onze klanten,” zegt Reeuwijk. “Door de volledige klantervaring van eerste verhuur tot opzegging zelf aan te bieden, kunnen we onze huurders een vriendelijk woonklimaat bieden en een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst.”

Eerste acquisitie voor inhouse-investmentteam

De overeenkomst met DamBorg is de eerste acquisitie die wordt afgerond door het inhouse-investmentteam van Heimstaden Nederland. Omdat Heimstaden  de ambitie heeft om de huidige Nederlandse woningportefeuille uit te breiden, begon het in de herfst van 2019 met het samenstellen van een eigen investmentteam in Amsterdam.

“Heimstaden is een prettige partij om mee samen te werken”, zegt Bernard Muller, director van DamBorg. “Het was duidelijk dat het investmentteam z’n huiswerk goed had gedaan, waardoor we snel tot een overeenkomst konden komen. Maar ik ben vooral blij dat we de huurders overdragen aan een verhuurder die veel waarde hecht aan een duurzame toekomst en aan hun wooncomfort.”

DamBorg werd in het verkoopproces begeleid door DRS Makelaars.