Amsterdam – Woningverhuurder Heimstaden breidt zijn woningportefeuille uit met 2.023 woningen. Het gaat grotendeels om appartementen, in 29 verschillende plaatsen in voornamelijk de Randstad-provincies en in Gelderland. De van oorsprong Scandinavische organisatie koopt de woningen van Patrizia voor 375 miljoen euro, inclusief parkeerfaciliteiten en zestig bedrijfsruimten.

De acquisitie past goed in de strategie van Heimstaden, dat een woningverhuurder voor iedereen wil zijn. De aangekochte portefeuille bestaat voor ongeveer 75 procent uit woningen in gereguleerde en een kwart in de liberale sector. De woningen liggen bovendien in regio’s waar de woningverhuurder al actief is, en in het komende jaar diverse regiokantoren gaat openen. Heimstaden bezit na deze acquisitie ongeveer 12.600 woningen in Nederland. 

Sterkere aanwezigheid

“We zijn blij dat we met deze acquisitie onze aanwezigheid in verschillende Nederlandse regio’s versterken,” zegt Robert-Jan Reeuwijk, investment manager bij Heimstaden Nederland. “Het is onze missie om het leven van onze huurders comfortabeler te maken door ze een vriendelijk woonklimaat te bieden en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan een duurzamere toekomst. Een sterkere aanwezigheid in de regio’s waar we al actief zijn, geeft ons meer mogelijkheden om die missie verder te verwezenlijken.”

Het is de tweede keer in korte tijd dat Heimstaden een acquisitie doet in Nederland. Gisteren nog maakte de woningverhuurder de acquisitie van 142 woningen in Rotterdam en Amsterdam bekend. Omdat Heimstaden zijn aanwezigheid in Nederland wil uitbreiden, begon het in de herfst van 2019 met het samenstellen van een lokaal investmentteam. Dit is de tweede acquisitie die door dit Nederlandse team wordt gedaan. 

Lange termijn

“Ook in deze tijden van onzekerheid blijven wij in de woningmarkt geloven, zeker in Nederland” zegt Reeuwijk. “Wij zijn een woningverhuurder met een langetermijnvisie. Als we woningen kopen, doen we dat met het idee om die ook niet meer van de hand te doen. We spreken onverminderd de ambitie uit om onze woningportefeuille in Nederland sterk uit te breiden.”

Heimstaden werd bij de acquisitie juridisch en fiscaal gebied bijgestaan door Loyens & Loeff.