Groningen – Heimstaden opent een nieuw kantoor in Groningen. Vanuit deze vestiging zal de van oorsprong Scandinavische woningverhuurder zijn klanten in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe zelf gaan bedienen. Het gaat in totaal om bewoners in ongeveer 1.100 woningen, die momenteel nog worden beheerd door een externe partij. 

De opening van het regiokantoor is onderdeel van Heimstadens plannen om het volledige verhuurproces in huis te halen. De organisatie heeft in Nederland een aanbod van zo’n 13.500 woningen, die het voor het overgrote merendeel al zelf bedient. Daarvoor opende het eerder al vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Arnhem, Eindhoven en Heerlen. Het beheer van de woningen in de drie noordelijke provincies haalt Heimstaden per 1 januari 2022 in eigen huis. 

Sterke lokale aanwezigheid

“Om in nauw contact te staan met onze klanten, willen we een sterke lokale aanwezigheid hebben in de verschillende regio’s waar we actief zijn,” zegt Marcel Albers, regiomanager bij Heimstaden Nederland. “We willen het leven van onze bewoners comfortabeler maken door ze een vriendelijk woonklimaat te bieden, en dat kan alleen als we goed weten wat er speelt op lokaal niveau.”

Heimstaden zette in 2018 voor het eerst voet aan Nederlandse grond, en breidde zijn aanbod hier sindsdien uit naar ongeveer 13.500 woningen. De van oorsprong Scandinavische organisatie heeft een langetermijnvisie op wonen; als het zijn aanbod uitbreidt doet het dat met de intentie die woningen te behouden. Dat maakt het mogelijk om te investeren in duurzaamheid, en om zijn klanten zelf te bedienen. 

In Groningen zal Heimstaden vanaf 1 januari 2022 kantoorhouden aan de Skagerrak 2. De woningverhuurder tekende daartoe een huurovereenkomst met Waarborg Vastgoed. Kooistra Feenstra Bedrijfsmakelaars heeft de beheerder begeleid bij de verhuur van het pand. Heimstaden is al begonnen met het werven van personeel om het nieuwe kantoor te bemannen.